luni, 30 august 2010

OMUL-mănunchi de pulbere stelară

„Dacă doreşti să găseşti comoara, cu siguranţă destinul îţi va călăuzi paşii spre ea. Şi poate o vei găsi nu acolo unde crezi tu că ar fi, ci unde nici nu gândeşti. Sau cine ştie? Poate ai şi găsit-o...!” Astfel îi scriam lui Victor după ce-mi vorbise de intenţia lui de a porni din nou în căutarea comorii.
Ceea ce te îmbogăţeşte nu este comoara ci căutarea. Prin încercările la care te supune, căutarea te provoacă să pătrunzi în adâncul fiinţei tale pentru a-ţi explora comorile lăuntrice. Mobilizându-ţi resorturile sufleteşti vei face faţă celor mai crâncene încercări şi-ţi vei descoperi puteri nebănuite înălţându-te şi înţelepţindu-te. Iar dacă această căutare devine patimă şi iubire de arginţi, va atrage după sine alte păcate grele - lăcomia, invidia, orgoliul care alături de mânie, lene, desfrâu şi patima pântecelui sau gurmandism reprezintă cele şapte păcate capitale condamnate de toate religiile lumii.
Aceste păcate şi multe altele schilodesc sufletele oamenilor şi le împovărează trupurile cu suferinţe şi boli grele, incurabile în faţa cărora medicina cu toate cuceririle ştiinţei din ultimele decenii rămâne neputincioasă. Una din multiplele cauze ale cancerului, ar fi după unii specialişti şi puternica noastră ancorare în lumea materială. „În lume s-au făcut miliarde de cercetări pentru vindecarea cancerului însă fără rezultat. În lumea occidentală lepădată de Dumnezeu cancerul este a doua cauză de deces după accidentele rutiere. Bolile degenerative se datorează lipsei Luminii Divine, iar pentru a aduna Lumină să facem voia lui Dumnezeu.” Afirma într-una din emisiunile televizate doctorul Iosif Niculescu, chirurg român care a efectuat în 1947 prima operaţie pe cord din România. În vremurile noastre asistăm la o răsturnare a valorilor. „Păcatul este virtute iar virtutea este înapoiere”- spun Sfinţii Părinţi. Lumea, în goana ei bezmetică după nimic este mai puţin preocupată de a aduna Lumină şi uită să-şi mai înalţe privirea spre cer.
Potrivit înţeleptelor învăţături orientale, noi oamenii am fost creaţi din praful cosmic al Universului, atras prin magnetismul Pământului şi al Lunii, adevăr confirmat şi de Biblie: „Eşti ţărână şi în ţărână te vei întoarce”. Lumina Cosmică a pulberelor stelare din care am fost zămisliţi ar trebui să ne hrănescă şi să ne călăuzească gândurile şi faptele spre a fi asemenea lui Dumnezeu. Dar din pricina Păcatului Originar omul a cunoscut o slăbire a firii fiind mai vulnerabil în faţa ispitelor.
Poetul bistriţean Alexandru Cristian Miloş mereu face referiri la Originea Cosmică a noastră în poemele sale dar şi în a sa „Gândire Cosmică”, îndemnând totodată la o trezire a Conştiinţelor: „(...) tuturor Oamenilor trebuie de urgenţă să li se trezească Conştiinţa de Fii ai lui Dumnezeu pentru a trăi şi a gîndi şi a se purta ca atare, având nu numai responsabilităţi biologice, animalice-terestre, slab spirituale, ci mai ales RESPONSABILITĂŢI UNIVERSALE, COSMICE, raportându-se mereu în viaţa lor la VALORILE COSMICE, la TIMPUL COSMIC, la VEŞNICIE, NERISIPINDU-ŞI SĂMÂNŢA VITALĂ ca nişte cimpanzei în călduri!… şi scurtându-şi sinucigaşi şi inconştienţi Viaţa lor şi a Urmaşilor şi în acelaşi timp – ca efect secundar, biologic – oligofrenizând Rasa Umană! Căci după Raportul Clubului de la Roma, cele mai luminate minţi ale Pământului au prognozat viitorologic şi sociologic că 99% din Oameni sînt nişte bieţi bioroboţi, atinşi de tragism şi demenţă, prin hiperbolizarea sexualităţii – care este, după opinia noastră – sursa Păcatului Originar – neprecizat de nici o scriere sacră – explicit! Adică Umanitatea are ca limite extreme cel puţin două categorii de oameni şi anume: Oameni Creatori şi Oameni Necreatori sau Bioroboţi, ce execută ce şi-au imaginat Oamenii Creatori! Revolta şi necazul vin din motivul că doar 1% din omenire sînt Oameni Creatori! Prea puţin, insignifiant pentru o Naţiune Cosmică ce aspiră la reintrarea prin ADN-ul Extraterestru din zestrea genetică cosmică umană, la un loc, în Federaţia Planetelor Libere din Galaxie şi Univers! Spre a-şi aduce aminte IDENTITATEA COSMICĂ! ŞI A SE RIDICA DIN SUBANIMALITATEA CONTEMPORANĂ ÎN CARE A CĂZUT! Cînd se uită în Oglinzile Conştiinţei Cosmice, Oamenii văd, totdeauna pe alţii şi nu pe ei, cu păcatele lor zilnice, cu NERESPECTAREA SINUCIGAŞĂ A CELOR 10 PORUNCI BIBLICE! Noi credem că există o prăpastie între TEORIE ŞI PRACTICA VIEŢII NOASTRE, una spunem şi alta facem!”
Tot din nepreţuitele învăţături orientale aflăm cum taoiştii, a căror principale preocupări erau menţinerea stării de sănătate şi prelungirea vieţii, ştiau să-şi valorifice preţioasa sămânţă vitală pentru a se vindeca şi a-şi stimula longevitatea prin menţinerea echilibrului şi armoniei cu ritmurile naturii în unirea aspectelor opuse (yin şi yang). Într-unul dintre cele mai vechi Tratate chinezeşti de medicină datând din secolele IV-III î.e.n. se menţionează: „Pentru ca un bărbat să-şi întreţină puterile masculine, trebuie să-şi hrănescă esenţa yang prin absobţia esenţei yin. Atunci când bărbaţii şi femeile se angajează în relaţii sexuale libere, făcând schimb de fluide corporale şi respirând prin respiraţia celuilalt, este ca şi cum focul şi apa s-ar întîlni în proporţii perfecte, astfel încât nici una nu reuşeşte să o înfrângă pe cealaltă. Bărbatul şi femeia trebuie să se deplaseze asemenea fluxului şi refluxului în timpul actului sexual, asemenea valurilor şi curenţilor mării, mai întâi unul apoi, celălalt, dar întotdeauna în armonie cu Marea Maree.”
Elementele esenţiale ale fluidului seminal nerisipit sunt reabsorbite în ţesuturile moi ale prostatei şi în porţiunea spongioasă a uretrei iar de aici intră în fluxul sangvin, ridicându-se ca un abur în tot organismul hrănind şi primenind fiecare celulă, inclusiv creierul. Irosirea frecventă şi fără discernământ a esenţei vitale supune organismul la un imens consum de energie iar pentru refacerea rezervei acesteia sunt secătuite celelalte organe, fragilizându-se şi îmbolnăvindu-se. Aşa cum donatorii de sânge se simt slăbiţi sau obosiţi o zi sau două până când sângele pierdut se reface, la fel se întâmplă şi în cazul ejaculării spermei până la refacerea rezervei secătuite.
În urma cercetărilor şi observaţiilor clinice s-a demonstrat că sperma conţine cantităţi însemnate de Zinc, lichid cerebrospinal (fluid vital necesar creierului şi coloanei vertebrale pentru a funcţiona normal) şi multe alte elemente nutritive esenţiale. Excesele sexuale prin irosirea inconştientă a fluidului seminal generează slăbirea imunităţii, boli degenerative, insomnie, dureri de cap, depresie, senilitate, îmbătrânire prematură, oboseală cronică. Iar deficienţa de Zinc determinată de ejaculările frecvente provoacă tulburări psihice precum pierderea memoriei, tulburări mentale, paranoia dar şi gelozie (paranoia conjugală) iar gelozia a fost de multe ori pricina crimelor pasionale. „La urma urmei, rădăcina tuturor bolilor bărbaţilor este pierderea spermei, ca rezultat al exceselor sau al gândirii obsesive la sex.”- afirma dr. Wan Laisheng.
Aceste învăţături străvechi păstrate în memoria ancestrală le regăsim şi în înţelepciunea poporului român fiind evocate în folclor:
„Fost-am tânăr ca frăguţa/ Şi m-o ’mbătrânit mândruţa.”
„Badea-al meu cel cu musteţe,/ Nu-i cărunt de bătrâneţe/ Că-i cărunt de poale creţe/ La câte le-o dat bineţe.”(folclor bihorean)
”Da nu-s bătrân cu zilele/ Că-s cărunt ca oile/ Că m-o ’ncărunţât mândrele.”
Trăind în deplină armonie cu ritmurile Naturii şi ale Universului, înnobilându-ne cu sublimul sentiment al Iubirii – cea mai înaltă formă de Energie ce stă la baza întregii Creaţii, ne vom aurola cu Lumina Celestă a Stelelor din care am fost zămisliţi, fiind astfel mult mai aproape de Cer.

Bistriţa, 25 august 2010
LĂCRĂMIOARA CĂTINEAN

Postfaţa cărţii "Comoara omului din om" de Victor Răzmeriţă